Pályázatíró cégek

A pályázatíró cégek feladata rendkívül szerteágazó, de emellett az egyik leghasznosabb is a kkv szektorban. A pályázatíró cégek által ugyanis megszerezhető egy olyan fejlesztésekre elkölthető  pénz, ami egyébként kockázatos hitelek árán lenne elérhető a magyar cégek számára.

Cikkünkben röviden összefoglaljuk, hogyan működnek a pályázatíró cégek, és miért is jó, ha a megszerezhető állami támogatás megszerzéséban közreműködik egy pályázatíró cég.

 

Engedje, hogy kollégáink segíthessenek fejlesztési ötleteinek kidolgozásában!

 

Pályázatíró cégek feladata 

 

A pályázat író cégek kizárólag megbízás alapján dolgoznak. A megrendelők egy fejlesztési tervvel megkeresik a pályázatíró céget, és a segítségüket kérik, hogy a fejlesztési ötletükhöz keressék meg a számunkra legidelásabb pályázatot.

Ennél a pontnál már óriási különbség keletkezik a pályázatíró cégek között, mivel nem mindegy, hogy egy fejlesztési projektet mennyire járnak körül a pályázatíró cégek, és a megrendelő igényeivel mennyire sikerül azonosulniuk.

A pályázatíró cégek utána adnak a fejlesztls volumenétől és a munka nagyságától függően egy árajánlatot a megrenelőknek. Az árajánlat egy alap minimális írás díjból és egy komolyabb összegű sikerdíjból áll. A kevésbé profi pályázatíró cégek fordítva határozzák meg a két összeget. Az írásdíj a magasabb, míg a sikerdíj minimális. Ez sokszor megtévesztő lehet a megrenedlő számára, mert olcsóbb lesz az ajánlat, de az esetek nagy részében nem bitos, hogy nyernek ezek a pályázatok.

 

A pályázatíró cégek specializálódása

Pályázatíró cégek tömkelege hírdeti magát az interneten. A legjobban akkor járunk, ha egy olyan pályázatíró céget választunk, aki már jártas a mi témakörünkben, azaz adott be már nyertes pályázatot. Így nem Ön lesz a kísérketi nyúl, és nagyon sok fejfájástól megkímélhet magát a későbbiekben.

A legelterjedtebb területek a pályázatíró cégek körében az építkezéssel, eszközbeszerzéssel kapcsolatos projektek, illetve a számítógéppel, és szoftverfejlesztéssel kapcsolatos kiírások.

Ezen kívül nagyon népszerűek még a foglalkoztatási, kutatás fejlesztési és képzési pályályzatok is.

Összefoglalva tehát a pályázatíró cégek kiemelt feladata, hogy jól megszerkesztett, és kivitelezhető pályázatokat gyártson a megbízó cég számára, és ezzel együtt állami támogatáshoz juttassa ügyfélt.

A profi pályázatíró cégek általában a sikerdíjban vállalnak garanciát a kezükből kiadott munkára, így az Ön számára a kockázat is kisebb a pályázat beadását követően.

Mindenképpen hosszú távú előnye származik belőle, ha a pályázatok megírását profi, kimondottan az Ön témakörére szakosodott szakemberek végzik.

 

A pályázatíró cégek elérése, és kihasználhatósága, további előnyei

 

Mint ismeretes a pályázatíró cégek alapvető célja az, hogy megbízóikat vissza nem térítendő anyagi támogatáshoz juttassák hozzá. Ezért nekik folyamatosan figyelni kell a különböző kiírásokat, és lehetőségeket, és tartani a kapcsolatot a megbízókal.

Egy profi pályázatíró felméri a megbízó fejlesztési igényeit és utána folyamatosan tájékoztatja a magújuló lehetőségekről. Hiszen közös érdek egy sikeres új projekt létrehozása mind a két fél számára.

A pályázatírás, mint lehetőség rendkívül nagy előnyhöz juttathatja a megbízó cégét, mert így könnyen hozzájuthatnak az új eszközökhöz, rednszerekhez, bővíthetik az infrastruktúrát, és ez által növelhetik a termelékenységüket. A versenyképesség növelése egy cég számára elsődleges szempont. 

Ha jó a projekt, és a megvalósítására van kiírt pályázat, akkor mindenképpen érdemes belevágni, mert hosszú távon komoly előnyünk származhat, ha okosan használják fel az EU-s pénzeket.

Engedje, hogy kollégáink segíthessenek fejlesztési ötleteinek kidolgozásában !