Munkahelymegtartó pályázat

 

A munkahelymegtartó, vagy más néven munkahelymegőrző támogatás célja, hogy képezzük a munkavállalókat, akiknek képzés nélkül nem biztosítható a rendszeres foglalkoztatás. A munkahelymegtartó pályázat során a vállalkozások, intézmények a tervezett képzési rendszerre kérnek anyagi támogatást. A munkahelymegtartó pályázat által támogatható az a képzés, amely a szakképzési törvény hatálya alá tartozik, pályaorientáló és álláskeresési ismeretek oktatására szolgál, illetve nyelvvizsga megszerzését segíti elő.

 

Munkahelymegtartó pályázat 2012-ben

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2012-ben indította átfogó támogatási programját, melynek célja, hogy a meglévő foglalkoztatási kapacitás megtartására, illetve a létszámleépítés elkerülése érdekében. A pályázat beadására idén február közepétől június végéig van lehetőség. Mivel a munkahelymegtartó pályázat vissza nem térítendő állami támogatás, így különböző feltételeknek kell megfelelni.  A teljes támogatásra szánt összeg 2012-ben 500 millió Ft, melyet a Nemzeti Foglalkoztatás Alapból különítettek el. A munkahelymegtartó pályázat által több mint 10 ezer munkát őrizhetnek meg. A támogatás értékét havi mértékben, és dolgozónként határozzák meg, ami a minimálbér 120 százaléka, vagy maximum 111,600 forint lehet.

Emellett 10 milliárd forint értékű összeget különítettek el a az Alapból, hogy abból munkahely-teremtési beruházásokat támogassanak. A tervezet alapján a Minisztérium több mint 5000 munkahely megteremtését célozza meg.

Összesen várhatóan maximum nyolcszáz vállalkozás részesülhet támogatásban, bár ez a szám a támogatások mértékétől nagyban függ. A cél ebben az évben főleg a pénzügyi válság miatt nehéz helyzetbe került cégek támogatása, így a munkamegtartó pályázat esetén 2012-ben a legfőbb szempont a rászorultság mértéke.

Végezetül a pályázat benyújtásához szükséges adatokról is kell ejteni pár szót. Fontos, hogy a vállalat adja meg a bejelentett alkalmazottainak nevét, életkorát, végzettségét, emellett fel kell tüntetni, hogy ki mióta dolgozik a cégnél, hány órában dolgozik. Mindezeket alátámasztani hivatott a bérfizetési papír vagy jegyzék, melynek másolatát szintén csatolni kell. Ha azonban a munkavállalónak  köztartozása van, kideríthető fekete munka vagy más illegális cselekmény, illetve pénzügyi adatai növekedést mutatnak, kizárásra kerül a pályázat alól.

 

Mit támogat a munkahelymegtartó pályázat

 

A munkahelymegtartó pályázat által a képzésben részvevő munkavállalókat támogatják acélból, hogy növeljék a foglalkoztathatóságuk mértékét, illetve versenyképességüket. A munkahelymegtartó pályázat során a munkavállaló részesülhet kereset-kiegészítő illetve képzési költséget kiváltó támogatásban, melynek összegét a képzés díjára, vizsgákra, eszközökre, utazási költségre, szállásra és étkezésre fordíthat. A munkahelymegtartó pályázat során például a vállalkozás munkavállalóit főiskolára küldheti, ahol a tandíjat és más költségeket a támogatás összegéből finanszíroznak.  

A támogatás mértéke ennél a pályázatnál leginkább attól függ, hogy kereset-kiegészítési támogatást, vagy képzési költség támogatást ad a cég a munkavállalónak. Utóbbi esetén a képzéshez tartozó költségek akár teljes egészében megtéríthetők, míg kereset-kiegészítés esetén a munkaadónak nyújtandó támogatás a képzést megelőzően elért átlagkereset és a képzés alatt elért kereset különbözete lehet.

A munkahelymegtartó pályázat során a munkaadónak három fő kötelezettsége van. Amellett, hogy írásban vállalnia kell a munkaadónak, hogy a képzésben résztvevő munkavállalónak legalább a képzés időtartamával azonos időtartamú foglalkoztatást biztosít a képzést követően, hozzá kell járulnia a képzés költségeihez, illetve biztosítania kell a képzés lebonyolításához szükséges szakmai, tárgyi, technikai és személyi feltételeket.