Eszközbeszerzési pályázat


Jó hír a vállalkozásoknak: egyre bővül az idei évben, és a következő évtől is az eszközbeszerzési pályázat listája. Mind az Új Széchenyi terv, mind pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keretein belül megtalálhatóak a technológiai fejlesztést segítő pályázatok. Nagyon hasznosak, hiszen Ön és vállalkozása legegyszerűbben kiírások megpályázása, és megnyerése útján juthat anyagi támogatáshoz. Minél több pályázatot sikerül megnyerni az új technológiák eléréséhez, annál innovatívabb és profitot termelőbb lehet cége.


Az eszközbeszerzési pályázat feltételei, lehetőségei


Egy eszközbeszerzési pályázat segítségével jelentős technológiai újítások, és fejlesztések válnak elérhetővé, akár tágabb értelmezésben is. Ezeknek a pályázatoknak a fő célja, hogy az elmaradottabb térségeken is lehetőség nyíljon az új dolgok megismerésére bevezetésére, és ezzel együtt még több munkahely teremtésére. Természetesen egy eszközbeszerzési pályázat, a többihez hasonlóan rengeteg feltétellel jár. Általában az egyes kiírások sajátos feltételrendszert szabnak meg, de nagyvonalakban hasonlóak. Egy minimális lezárt üzleti évnek meg kell lenni, ami általában kettő, vagy annál több, illetve fontos, hogy a cég bejegyzett saját tőkéje nem lehet negatív előjelű. Az, hogy ki milyen mértékű támogatást igényelhet egy eszközbeszerzési pályázat során, az magának a támogatásnak a teljes összegétől függ. Egy szemléltető példa: ha az eszközbeszerzési pályázat teljes összege 34.000 millió forint, akkor az egyes nyertes pályázók 3 illetve nagyjából 20millió forintnyi összegre számíthatnak. Ez arányaiban kevésnek tűnhet, de mérlegelni kell azt is, hogy minél több pályázónak meg kell adnia lehetőséget a technológiai fejlesztésekre, így a kiírók általában igyekeznek minél több helyre szétosztani a szánt összeget.

Az eszközbeszerzési pályázat fő területei


Amikor egy eszközbeszerzési pályázat kiírását böngésszük, akkor amellett, hogy a feltételeket alaposan áttanulmányozzuk, érdemes azt is kiválasztani, hogy melyik az a terület, ami számunkra a leghasznosabb lehet, és a legtöbbet tudnánk belőle profitálni. Illetve, hogy teljesen új eszközöket szeretnénk beszerezni a felkínált összegből, vagy esetlegesen meglévőket korszerűsíteni. Nagyon hasznos, és az eszközbeszerzési pályázat kiíróinak körében az első helyen áll a különböző orvosi műszerekre, sebészeti berendezésekre meghirdetett kiírás. Természetesen minden ágazat egyformán fontos, de az egészségügy kiemelt szerepet kap. Ezen kívül a mezőgazdasággal foglalkozóknak nyújthat nagy lehetőséget egy-egy eszközbeszerzési pályázat, hiszen targoncákra, és egyéb földművelést segítő eszközökre is nagy eséllyel lehet pályázni. A mezőgazdaság mellett szintén fontos szerephez jutnak az egyéb munkagépek, például a földmunkagépek, úthengerek, vagy kőtörő gépek, csak, hogy néhány konkrét példát lássunk. Végül, de nem utolsó sorban pedig a kutatás és fejlesztés területén lévő számos eszközbeszerzési pályázat is szerephez jut, vagy szűkítve a kört a szoftverekre, és számítógépekre gondolhatunk itt. Amennyiben Ön, illetve cége minimális lehetőséget is lát arra, hogy a feltételeknek megfelel, és a felvázolt témakörökbe beleillik a profilja, akkor érdemes belevágni a pályázat megírásába.